Page 1 of 1

Integration with FLEX 6000 series via the network

Posted: 09 Jan 2015, 18:35
by NN4ZZ
Is there any chance for integration with the FLEX 6000 series radios via a network (ip connection)?

The api for third parties to directly access the radio has been published so this is definetly possible and would be a very efficient strategy.

It seems like the NG version would be the platform for this.

Any thoughts or comments on this? Or if this has been discussed before, can you point me to that discussion.

Regards, Al / NN4ZZ

Re: Integration with FLEX 6000 series via the network

Posted: 10 Jan 2015, 12:38
by IW3HMH
Hi Al,
new developments are now focused on "NG" version, and i confirm that i will try to add the higher number of concurrent CAT systems, including FLEX one.
It's also my intention, after i've examined how FLEX protocol works, to try making it working with actual Log4OM V.1 if this will not result in a too big work (or if NG development goes slowly than expected).

So, FLEX support in on my list for V2 (aka NG) and (maybe with some limits) for V1

Re: Integration with FLEX 6000 series via the network

Posted: 10 Jan 2015, 14:03
by NN4ZZ
Daniele,
Thanks for the reply, that is excellent news. The direct API interface could be a game changer and allow for a higher level of integration and also be less complicated for the end user to set up.

Regards, Al / NN4ZZ
al (at) nn4zz (dot) com

Re: Integration with FLEX 6000 series via the network

Posted: 10 Jan 2015, 18:42
by ik2egl
I am happy too :D
hope to test it soon with my flex :D

Re: Integration with FLEX 6000 series via the network

Posted: 24 Mar 2018, 12:54
by NN4ZZ
It the direct integration with the FLEX 6000 series radios via a network (ip connection) still in the plans for V2.

(i.e. no third party helper apps etc)

Regards, Al / NN4ZZ
al (at) nn4zz (dot) com

Re: Integration with FLEX 6000 series via the network

Posted: 24 Mar 2018, 16:14
by G4POP
NN4ZZ wrote:
24 Mar 2018, 12:54
It the direct integration with the FLEX 6000 series radios via a network (ip connection) still in the plans for V2.

(i.e. no third party helper apps etc)

Regards, Al / NN4ZZ
al (at) nn4zz (dot) com
Nothing has changed since the earlier posting by Lele IW3HMH