Problem running both Log4OM and WSJT-X on Win 10

Regarding connecting to external program's.
Post Reply
k9mth
Novice Class
Posts: 4
Joined: 29 Jan 2018, 18:22

Problem running both Log4OM and WSJT-X on Win 10

Post by k9mth » 01 Feb 2018, 16:10

Rig setup:
Radio: ICOM 756 ProII
Sound Card interface: RigBlaster Pro (audio connected to the Radio Aux plug) with connection to computer via USB
Dell computer running Windows 10
Logging S/W: Log4OM
Have OmniRig installed
JT Alert installed and running
WSJT-X for ft8

The problem I am seeing is:
1. I cannot get the COM port to run both Log4OM and WSJT-X. If I bring each up separately, they will communicate with the radio just fine, but not both together.
2. WSJT-X is also not passing the station call to Log4OM. Is it supposed to?
Last attempt, all S/W was started with “Run as Administrator”

Thoughts on how to make all these play nice together?

Thanks for the help,
Matt, K9MTH

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5077
Joined: 21 Jan 2013, 15:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: Problem running both Log4OM and WSJT-X on Win 10

Post by G4POP » 01 Feb 2018, 17:48

In wsjt select Omnirig NOT YOUR RADIO OR COM PORT
73 Terry G4POP

k9mth
Novice Class
Posts: 4
Joined: 29 Jan 2018, 18:22

Re: Problem running both Log4OM and WSJT-X on Win 10

Post by k9mth » 01 Feb 2018, 20:02

I have tried that way, but with no luck. I will confirm again, when I can get to the setup, but had no luck last night. Omnirig seemed like it timed out with WSJT-X. Is there a way to change those settings?

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5077
Joined: 21 Jan 2013, 15:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: Problem running both Log4OM and WSJT-X on Win 10

Post by G4POP » 01 Feb 2018, 20:10

I would bet that you did not install WSJTX and Omnirig to 'Run as an administrator'

Try reinstalling both by right clicking on the install file and selecting 'Run as an administrator'

I have my Icom set up exactly as suggested and it all works 100% OK
73 Terry G4POP

User avatar
DF5WW
Moderator
Posts: 949
Joined: 02 May 2013, 10:49
Location: Höhr-Grenzhausen, Rhineland Palatinate, Germany
Contact:

Re: Problem running both Log4OM and WSJT-X on Win 10

Post by DF5WW » 01 Feb 2018, 20:47

On my end (other TRX) also all is working fine with Log4OM and/or WSJT-X/JTDX. In both the rig is set
to Omnirig1 and Omnirig1 is connectet to my TS-480SAT.

Here all is installed and running as administrator(Log4OM, WSJT-X and JTDX) and that works fine.

With this software setup Log4OM must be started first and then WSJT-X or JTDX. Log4OM must have the
main CAT control. Omnirig shares with WSJT-X/JTDX.

I can change frequency in both programs and the other follows. ;) ;)
73´s .. Juergen ... RedPitaya SDR 5 W, 20 mtr. indoor wireloop feeded with homemade ladderline (600 Ohms) ...

k9mth
Novice Class
Posts: 4
Joined: 29 Jan 2018, 18:22

Re: Problem running both Log4OM and WSJT-X on Win 10

Post by k9mth » 02 Feb 2018, 01:50

Thanks all. Will reinstall as the admin, and let you know. Will bring up log4om first also.

k9mth
Novice Class
Posts: 4
Joined: 29 Jan 2018, 18:22

Re: Problem running both Log4OM and WSJT-X on Win 10

Post by k9mth » 02 Feb 2018, 05:24

Was almost there. Lost the ability to PTT with WSjt. But it came back when I unplugged, then plugged back in the USB. So strange.

Post Reply