LOg4om and JT-alert

Regarding connecting to external program's.
User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5173
Joined: 21 Jan 2013, 15:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: LOg4om and JT-alert

Post by G4POP » 09 Feb 2014, 23:18

No you don't need DM780 JT Alert will forward anything logged by Jt65 or WSJTX directly to Log4OM providing you enter the correct information in JT Alert

I have been testing JT Alert for the last couple of days and it has worked flawlessly in fact I have just added a new JT Alert section in the user guide
73 Terry G4POP

NS2R-Phil
Novice Class
Posts: 10
Joined: 06 Feb 2014, 22:25

Re: LOg4om and JT-alert

Post by NS2R-Phil » 10 Feb 2014, 16:50

Tnx, It's been a very frustrating experience, but maybe someday I'll figure out why it doesn't work. I tried with the firewall and virus protection off. I also scanned with malwarebytes which didn't find any malware. I set and reset jt-alert to work with log4om many times. it's probably just a fluke on my machine. Tnx Agn...Phil

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5173
Joined: 21 Jan 2013, 15:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: LOg4om and JT-alert

Post by G4POP » 10 Feb 2014, 17:12

Phil,
Speak to me on Skype from the machine on which the programs reside
73 Terry G4POP

NS2R-Phil
Novice Class
Posts: 10
Joined: 06 Feb 2014, 22:25

Re: LOg4om and JT-alert

Post by NS2R-Phil » 10 Feb 2014, 21:40

Terry, I just looked at your manual update; I set it up exactly like you said. I'll set up Skype on my machine, and contact you here when I do, Tnx''..Phil

NS2R-Phil
Novice Class
Posts: 10
Joined: 06 Feb 2014, 22:25

Re: LOg4om and JT-alert

Post by NS2R-Phil » 11 Feb 2014, 20:26

Hi Terry, I finally discovered why I couldn't get Jt-Alert to talk to Log4om; it was my firewall Zone Alarm . Disabling Z/A is not enough; it can't be running at all. Right now I'm using Windows firewall. If I can configure Z/A so it allows the the 2 programs communicate, I'll post it here. Tnx..Phil NS2R

VK3AMA
Novice Class
Posts: 27
Joined: 01 Feb 2013, 23:36

Re: LOg4om and JT-alert

Post by VK3AMA » 12 Feb 2014, 06:39

G4POP wrote: I have been testing JTAlert for the last couple of days and it has worked flawlessly in fact I have just added a new JTAlert section in the user guide
Hi Terry,
Before you email me, I am aware that the help file in the current release of JTAlert is out of date with respect to Log4OM setup. I have that corrected for the next JTAlert release 2.4.14

de Laurie, VK3AMA

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5173
Joined: 21 Jan 2013, 15:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: LOg4om and JT-alert

Post by G4POP » 12 Feb 2014, 08:07

VK3AMA wrote:
G4POP wrote: I have been testing JTAlert for the last couple of days and it has worked flawlessly in fact I have just added a new JTAlert section in the user guide
Hi Terry,
Before you email me, I am aware that the help file in the current release of JTAlert is out of date with respect to Log4OM setup. I have that corrected for the next JTAlert release 2.4.14

de Laurie, VK3AMA

Hi Laurie,
I noticed your post on your Yahoo group so I realised that you had that in hand
73 Terry G4POP

User avatar
IW3HMH
Site Admin
Posts: 2241
Joined: 21 Jan 2013, 15:20
Location: Quarto d'Altino - Venezia (ITA)
Contact:

Re: LOg4om and JT-alert

Post by IW3HMH » 12 Feb 2014, 11:03

This is what i like more...
Cooperation between Old Man :)

Good job guys! Thanks!

lele IW3HMH
Daniele Pistollato - IW3HMH

NS2R-Phil
Novice Class
Posts: 10
Joined: 06 Feb 2014, 22:25

Re: LOg4om and JT-alert

Post by NS2R-Phil » 12 Feb 2014, 17:16

Hi to All, This is just a follow-up on my last post. I wasn't able to configure the free version of Z/A firewall. The Pro version does have a facility to allow TCP and UDP ports through. I've decided to use the free Commodo firewall; it works very well with Log4OM and JT-Alert,. TNX 73..Phil :D

VK3AMA
Novice Class
Posts: 27
Joined: 01 Feb 2013, 23:36

Re: LOg4om and JT-alert

Post by VK3AMA » 12 Feb 2014, 22:05

NS2R-Phil wrote:I've decided to use the free Commodo firewall
Phil, FWIW, I use Comodo Firewall on my PCs and VMs.

de Laurie, VK3AMA

Post Reply