EQSL - Resolved

Your ideas for making Log4OM even better.
User avatar
G4POP
Log4OM Alpha Team
Posts: 7555
Joined: 21 Jan 2013, 14:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: EQSL

Post by G4POP » 09 Feb 2013, 09:15

ei9ju wrote:I'm still having an issue with EQSL upload, like Mike KA4CDN, I've doubled checked username and password info but still can't get it to work through Log4om, using the same username and password I can upload using the EQSL site.

Gerry/Ei9Ju
Has your user name or password got any special characters in it like _ / & * | . + ?

73
73 Terry G4POP

ei9ju
Advanced Class
Posts: 77
Joined: 26 Jan 2013, 00:45

Re: EQSL

Post by ei9ju » 09 Feb 2013, 09:28

No Terry.

User avatar
IW3HMH
Site Admin
Posts: 2658
Joined: 21 Jan 2013, 14:20
Location: Quarto d'Altino - Venezia (ITA)
Contact:

Re: EQSL

Post by IW3HMH » 09 Feb 2013, 10:02

it's your QTH Nickname set?
In my account is called "Home", because Log4OM supports multiple profiles and multiple profiles are supported on eqsl too, you must provide this parameter

In EQSL:
eqsl.PNG
eqsl.PNG (17.75 KiB) Viewed 4670 times
In Log4OM:
eqsl_log4om.PNG
eqsl_log4om.PNG (7.48 KiB) Viewed 4670 times
Daniele Pistollato - IW3HMH

User avatar
G4POP
Log4OM Alpha Team
Posts: 7555
Joined: 21 Jan 2013, 14:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: EQSL

Post by G4POP » 09 Feb 2013, 10:11

ei9ju wrote:No Terry.

Then you must be using the wrong Nickname
73 Terry G4POP

ei9ju
Advanced Class
Posts: 77
Joined: 26 Jan 2013, 00:45

Re: EQSL

Post by ei9ju » 09 Feb 2013, 10:18

That must be it even though my own EQSL account has that field left empty. I'll re-config Log4om setting "Home" as the nickname and let you know later if it works.
Edit; to the best of my knowledge Terry the nickname field was never filled in during EQSL registration, it's really only something needed for uploading from a second location/computer and that's something I never intended doing, correct me if I'm wrong but filling in the nickname field was optional and not a requirement for EQSL registration.

User avatar
G4POP
Log4OM Alpha Team
Posts: 7555
Joined: 21 Jan 2013, 14:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: EQSL

Post by G4POP » 09 Feb 2013, 10:24

ei9ju wrote:to the best of my knowledge Terry the nickname field was never filled in during EQSL registration, it's really only something needed for uploading from a second location/computer and that's something I never intended doing, correct me if I'm wrong but filling in the nickname field was optional and not a requirement for EQSL registration.
FYI if you don't complete the eQSL nickname field when registering with eQSL it defaults to 'Home"

It would be best for you to go and look at eQSL and check what it is!
73 Terry G4POP

ei9ju
Advanced Class
Posts: 77
Joined: 26 Jan 2013, 00:45

Re: EQSL

Post by ei9ju » 09 Feb 2013, 10:42

Yes, the "nickname" field must be set to "home" for Log4om upload to work, I've just done a sample QSO after re-configuring my Log4om external log using "home" and it automatically uploaded.
I've looked at my EQSL profile again and see there is indeed a name in the Nickname field and it's the same as the username I registered, strangely enough it's not "home" and that's the one I've used in Log4om and it worked, i then tried the EQSL nackname and that one worked too.
I'm almost certain I left that field empty when I registered with EQSL, mind you it was years ago, I wonder if it's not set does it automatically revert to the Username?.....just incase anyone else finds themselves in the same quandry. ;)

edit; I was typing as you were posting Terry so your last answer more or less answered it.

User avatar
IW3HMH
Site Admin
Posts: 2658
Joined: 21 Jan 2013, 14:20
Location: Quarto d'Altino - Venezia (ITA)
Contact:

Re: EQSL - Resolved

Post by IW3HMH » 09 Feb 2013, 10:51

I will set this by default, or i will place a small hint on that.
Log4OM is "multi configuration ready", so this field is needed to upload to Eqsl using their "multi configuration" functions.
This is the "what is this" in EQSL website:
eqslmessage.PNG
eqslmessage.PNG (10.3 KiB) Viewed 4669 times
so it's necessary to have it set. Other software probably defaults with nickname but they cannot, in this case, upload QSL to different accounts.
thank you for reporting that, we now can take some actions to make it clearer :)

73
Daniele Pistollato - IW3HMH

KA4CDN
Old Man
Posts: 173
Joined: 28 Jan 2013, 00:21

Re: EQSL - Resolved

Post by KA4CDN » 02 Sep 2013, 13:43

Hello,

Can anyone confirm one way or the other whether or not Log4OM External logs to eQSL or not? I've got the EQSL Setting set on the "External logs" Settings dialog tab yet my contacts are not getting uploaded. I am not a paid eQSL user and I wonder if that is my problem? Please let me know if I need to be a paid eQSL member so I can stop beating my head against the keyboard here!

Thanks,
Mike

User avatar
DF5WW
Log4OM Alpha Team
Posts: 1561
Joined: 02 May 2013, 09:49
Location: Kraam, Rhineland Palatinate, Germany

Re: EQSL - Resolved

Post by DF5WW » 02 Sep 2013, 14:03

There is no difference (in QSLíng) between "payed" users or "free" users. Only for eQSL award collectors it´s a difference you have AG or not (AG is free too). If you make some donations and climbing up to bronce, silver or gold membership you only have some more "features" at the eQSL website (e.g. loading up a personal picture for your card and some more). Have nothing to do with up- or download of eQSL verifications.

Think there will be another problem (Password, QTH-Settings e.g.)
73´s .. Juergen ... ALT-512 SDR (10W) , 50 m random wire at CG-3000 autotuner, Ailunce HS2 (20W and 5W VHF/UHF) to LPDA´s and different vertical´s ...

Post Reply