Page 1 of 1

Cluster Band Filter Options

Posted: 21 Sep 2018, 22:15
by KI5IO
Would like consideration to be able to select more than one band to help customize the filter on the cluster view.

I know I can do that within CC User, but having some more local customization would be handy. Currently I can select one band (IE: 20 meters), but sometimes I want to see 20 and 40, etc..
Log4OM-BandFilter.JPG
Log4OM-BandFilter.JPG (21.45 KiB) Viewed 571 times

Re: Cluster Band Filter Options

Posted: 27 Sep 2018, 03:22
by SM5DGE
Check wanted bands in "Cluster filters" in Settings/Options/Cat&Cluster. No need to restart.

Re: Cluster Band Filter Options

Posted: 27 Sep 2018, 16:52
by KI5IO
SM5DGE,

Thank you. I'm well aware of that setting within Log4OM.

However it does not allow for "ad-hoc" (IE: quick) changes to the visible bands in the cluster.

You can view all the bands you have chosen or you can select any given band to view based upon the "ad-hoc" checkbox selection.

My request is for allowing more than one band to be selected on an "ad-hoc" basis. IE: Make the checkbox selection "sticky" ... so-to-speak.

Re: Cluster Band Filter Options

Posted: 29 Sep 2018, 06:32
by SM5DGE
Of course I see what you mean. But in my mind a couple of clix on the mouse is rather quick....
Lets see, if I have marked 40m only in the "Cluster filters" and I would like to look at 20m as well...

Click on:

Settings
Options
Cat&Cluster
20m
Floppy (to save)
"Link to radio Band" (once or twice to get it unchecked to activate the new settings)

Done! Both 20 and 40m appears in the "Cluster (F9)" listing...