CPU usage after starting Log4OM2

V2 error reports
User avatar
G4POP
Log4OM Alpha Team
Posts: 8165
Joined: 21 Jan 2013, 14:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: CPU usage after starting Log4OM2

Post by G4POP » 19 Feb 2021, 16:13

SV5FRI wrote:
19 Feb 2021, 15:49
Hi OMs,

I have the same problem with my cpu perfomance it is 57% as result to fence problem with FT8 decode (jtdx).

I have check it all the previous posts and all is find also i have disable and voadcap.

My pc is Laptop I7 with 8GB memory

Please for your advice

73 Yiannis, SV5FRI
As always the Log4om version number please! If you don't know how to find that it's shown in Help/about
73 Terry G4POP

SV5FRI
Novice Class
Posts: 13
Joined: 08 Jun 2015, 13:23

Re: CPU usage after starting Log4OM2

Post by SV5FRI » 19 Feb 2021, 16:27

Log4OM version is the latest 2.11
--------
73 Yiannis, SV5FRI
http://www.sv5fri.eu

User avatar
G4POP
Log4OM Alpha Team
Posts: 8165
Joined: 21 Jan 2013, 14:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: CPU usage after starting Log4OM2

Post by G4POP » 19 Feb 2021, 17:30

SV5FRI wrote:
19 Feb 2021, 16:27
Log4OM version is the latest 2.11
Then in the help menu set the debug mode to trace, use the program for 15 mins then send the log file to me by email

DO NOT POST THE LOG FILE HERE
73 Terry G4POP

SV5FRI
Novice Class
Posts: 13
Joined: 08 Jun 2015, 13:23

Re: CPU usage after starting Log4OM2

Post by SV5FRI » 19 Feb 2021, 20:21

I will upload log files tomorrow. i have notice that from the moment when have disabled it voacap the CPU usage is between 2 - 14%.
--------
73 Yiannis, SV5FRI
http://www.sv5fri.eu

SV5FRI
Novice Class
Posts: 13
Joined: 08 Jun 2015, 13:23

Re: CPU usage after starting Log4OM2

Post by SV5FRI » 23 Feb 2021, 07:16

Hi,

After I had disabled and enabled again Voacap and make configuration the schedules every 1 hour now look fine.
My CPU performance for Log4OM is around 2 - 5 %
--------
73 Yiannis, SV5FRI
http://www.sv5fri.eu

SV5FRI
Novice Class
Posts: 13
Joined: 08 Jun 2015, 13:23

Re: CPU usage after starting Log4OM2

Post by SV5FRI » 26 Feb 2021, 15:58

The problem not solved remaining.
--------
73 Yiannis, SV5FRI
http://www.sv5fri.eu

SV5FRI
Novice Class
Posts: 13
Joined: 08 Jun 2015, 13:23

Re: CPU usage after starting Log4OM2

Post by SV5FRI » 27 Feb 2021, 11:47

Dear Terry,

I have send you with email the log files from my Log4OM
--------
73 Yiannis, SV5FRI
http://www.sv5fri.eu

User avatar
G4POP
Log4OM Alpha Team
Posts: 8165
Joined: 21 Jan 2013, 14:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: CPU usage after starting Log4OM2

Post by G4POP » 02 Mar 2021, 12:51

SV5FRI wrote:
27 Feb 2021, 11:47
Dear Terry,

I have send you with email the log files from my Log4OM
Appologies for the delay but I have been very busy.

Regarding your high processor demand

1. I note that Log4OM and probably WSJT are not being 'Run as an administrator' You need to change this for both programs and also Omnirig. - SEE PAGE 13>>> OF OUR USER GUIDE

2. What is the processor demand like if you only run Log4OM (WSJT and ALL OTHER SOFTWARE closed)

3. What cluster servers are you using?

4. Have you tried unchecking the boxes shown below and then clicking Save and apply button?

Untitled.jpg
Untitled.jpg (125.23 KiB) Viewed 87 times
73 Terry G4POP

SV5FRI
Novice Class
Posts: 13
Joined: 08 Jun 2015, 13:23

Re: CPU usage after starting Log4OM2

Post by SV5FRI » 02 Mar 2021, 13:25

Hi Terry,

Don't apologies all we are busy.

My answer with red color.


G4POP wrote:
02 Mar 2021, 12:51
SV5FRI wrote:
27 Feb 2021, 11:47
Dear Terry,

I have send you with email the log files from my Log4OM
Appologies for the delay but I have been very busy.

Regarding your high processor demand

1. I note that Log4OM and probably WSJT are not being 'Run as an administrator' You need to change this for both programs and also Omnirig. - SEE PAGE 13>>> OF OUR USER GUIDE

I will make this change and inform you for results

2. What is the processor demand like if you only run Log4OM (WSJT and ALL OTHER SOFTWARE closed)

Is almost between 0 - 3% but the is same when I open WSJT, JTDX and ALL OTHER SOFTWARES. Also in theduring the operation of Log4oM the CPU usage will be increass at 90+% as result to stucking everything when I close the LOG4OM all back to normal and opening again.


3. What cluster servers are you using?

I am using DxSpider dxc.sv5fri.eu port 7300

4. Have you tried unchecking the boxes shown below and then clicking Save and apply button?

I will make this change and inform you for results

Untitled.jpg
Thanks
--------
73 Yiannis, SV5FRI
http://www.sv5fri.eu

SV5FRI
Novice Class
Posts: 13
Joined: 08 Jun 2015, 13:23

Re: CPU usage after starting Log4OM2

Post by SV5FRI » 03 Mar 2021, 11:16

hi

I Would like to inform you that after changes the same problem.

I have attach screenshot from task manager

Please for your advice
Attachments
Capture.PNG
Capture.PNG (12.13 KiB) Viewed 66 times
--------
73 Yiannis, SV5FRI
http://www.sv5fri.eu

Post Reply