V2.12 Causes Rig Control Malfunction

V2 error reports
Post Reply
HP3AK2
New user
Posts: 2
Joined: 22 May 2020, 22:21

V2.12 Causes Rig Control Malfunction

Post by HP3AK2 » 08 Apr 2021, 12:28

Second time I have installed Log4om v2.12.0.0. The CAT connection has changed and now causes my Power SDR mRX PS v3.4.9 to malfunction. Specifically, the VFO A TX button flashes at high rate and setting TX to VFO B fails back to VFO A almost instantly, on next data strobe. Checking and Unchecking VFO mode in CAT Management has no effect. I use Kenwood 2000 as rig type and noticed that Kenwood 2000 entry has changed from Beta to Stable. Reninstalling previous (single VFO read) version fixes the problem...except for constantly having to dismiss the new version NAG screen at startup. Thanks, HP3AK

User avatar
G4POP
Log4OM Alpha Team
Posts: 8300
Joined: 21 Jan 2013, 14:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: V2.12 Causes Rig Control Malfunction

Post by G4POP » 08 Apr 2021, 13:14

I expect your using Hamlib which had a few problems, the next release of Log4om contains the latest Hamlib release which should resolve your issues


Meanwhile try Omnirig
73 Terry G4POP

mw0cvt
New user
Posts: 2
Joined: 13 Apr 2021, 16:08

Re: V2.12 Causes Rig Control Malfunction

Post by mw0cvt » 13 Apr 2021, 19:14

I have a problem as well. Using an Icom-9100 via Hamlib, all working before the latest upgrade, Now vfo a and vfo b keep swapping back and fore about every second. Settinngs gone from 9100 untested to 9100 stable. I have got the cat working via Omnirig but not sure why this problem is happening.

Rob

User avatar
KI5IO
Log4OM Alpha Team
Posts: 759
Joined: 16 Aug 2015, 16:30
Location: Plano, TX

Re: V2.12 Causes Rig Control Malfunction

Post by KI5IO » 13 Apr 2021, 19:28

mw0cvt wrote:
13 Apr 2021, 19:14
I have a problem as well. Using an Icom-9100 via Hamlib, all working before the latest upgrade, Now vfo a and vfo b keep swapping back and fore about every second. Settinngs gone from 9100 untested to 9100 stable. I have got the cat working via Omnirig but not sure why this problem is happening.

Rob
Rob,

Terry noted in the post above yours that there were some issues with that version of Hamlib. The developer (of Hamlib) has been working on repairs and we've been testing those in an Alpha release. Won't be too long before an update of Log4OM V2 is ready.
73 - Nolan Kienitz - KI5IO
Plano, TX

mw0cvt
New user
Posts: 2
Joined: 13 Apr 2021, 16:08

Re: V2.12 Causes Rig Control Malfunction

Post by mw0cvt » 14 Apr 2021, 19:29

Thanks for the info

73

Rob

Post Reply