v1.20 problems

Need help? - Post here and we will find a solution for you.
N9CDM
Novice Class
Posts: 17
Joined: 28 Apr 2014, 08:10

v1.20 problems

Post by N9CDM » 21 Mar 2015, 07:09

I've been running v1.20 for several months with no problems, but a few days ago the Cluster feature would no longer connect. Turns out my AV software, BitDefender Internet Security, had flagged/disabled some of the relevant files. So, I told BD to leave them alone and Cluster stated working again. A couple of days later the program would not event start, I was receiving Windows messages saying the file Log4OM could not be found even though it was right where it should be. So, I uninstalled and tried to reinstall, but then BD started flagging numerous installation files as being infected with a trojan.generic.xxxxxxxx malware. Now, with BD set to exclude Log4OM's files/folders, I've done a clean install, but the program won't even start, with Windows reporting that I don't have the proper permissions, etc. See attached screen snip for Windows error message.

Why in the world, after months of working just fine, would I start having these problems? It is frustrating, to say the least, as I've become quite dependent on Log4OM and really don't want to start using another program. Any help will certainly be appreciated. Thanks in advance.
Log4OM_Capture.JPG
Screen Capture
Log4OM_Capture.JPG (24.41 KiB) Viewed 2262 times

K7PT
Old Man
Posts: 726
Joined: 21 Jan 2013, 13:54

Re: v1.20 problems

Post by K7PT » 21 Mar 2015, 08:56

Are you running Log4OM as Administrator?

Make sure you have a backup of your logbook.
K7PT-Chuck "#1 Top of the Honor Roll"

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5625
Joined: 21 Jan 2013, 14:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: v1.20 problems

Post by G4POP » 21 Mar 2015, 09:15

Also check that your Windows UAC (User account control) has the slider set to the lowest setting

Perhaps uninstal AVG - Instal Log4om - Reinstall AVG (If you must ) AVG quiet often returns false positives that why I just use the Windows protection
73 Terry G4POP

K7PT
Old Man
Posts: 726
Joined: 21 Jan 2013, 13:54

Re: v1.20 problems

Post by K7PT » 21 Mar 2015, 09:38

I run AVG with no problems on both my Vista and Win7 systems.
K7PT-Chuck "#1 Top of the Honor Roll"

N9CDM
Novice Class
Posts: 17
Joined: 28 Apr 2014, 08:10

Re: v1.20 problems

Post by N9CDM » 21 Mar 2015, 10:19

There were NO problems on the same computer, running the same AV, with v1.20 or any of the previous versions, until a few days ago. Installing/running as administrator makes no difference. I may try to install v1.19 later. This is very disappointing.

K7PT
Old Man
Posts: 726
Joined: 21 Jan 2013, 13:54

Re: v1.20 problems

Post by K7PT » 21 Mar 2015, 10:27

Appears to me that you have a problem with your system that was introduced a few days ago. Possibly a virus?????

I would try disabling all of the security software for a test to make sure they are not interfering with Log4OM.

As you said, everything worked until a few days ago. Something has happened not related to Log4OM. :?:
K7PT-Chuck "#1 Top of the Honor Roll"

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5625
Joined: 21 Jan 2013, 14:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: v1.20 problems

Post by G4POP » 21 Mar 2015, 10:36

Probably an automatic update to AVG or windows
73 Terry G4POP

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5625
Joined: 21 Jan 2013, 14:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: v1.20 problems

Post by G4POP » 21 Mar 2015, 10:55

If you can't resolve it either Chuck or I will be happy to have a Teamviewer session with you to get you out of trouble
73 Terry G4POP

K7PT
Old Man
Posts: 726
Joined: 21 Jan 2013, 13:54

Re: v1.20 problems

Post by K7PT » 21 Mar 2015, 10:59

I doubt an update is causing the problem as I have all the updates to both AVG and Windows on both systems with no problems.
____________________________________________________________________________________________________________
Charlie has an infection of some sort that is causing his problem which no one else seems to report.

Charlie have you tried a system restore back to before this started happening, when it last ran O.K.? I'd try that.

It could be that the issue you have may not let you do the system restore.
K7PT-Chuck "#1 Top of the Honor Roll"

K7PT
Old Man
Posts: 726
Joined: 21 Jan 2013, 13:54

Re: v1.20 problems

Post by K7PT » 22 Mar 2015, 09:12

Hi Charlie,
Can you give us an update? It would be helpful and we stand ready to assist you. :shock:
K7PT-Chuck "#1 Top of the Honor Roll"

Post Reply