ic-7300 CAT problem- delay

Need help? - Post here and we will find a solution for you.
sq7bcn
Novice Class
Posts: 23
Joined: 24 Sep 2017, 16:04

ic-7300 CAT problem- delay

Post by sq7bcn » 24 Sep 2017, 16:14

I have a delay as I click on the DX spot radio switch over the time of 5-25 s.
I use omnirig . Other programs works fine.

User avatar
DF5WW
Moderator
Posts: 774
Joined: 02 May 2013, 10:49
Location: Höhr-Grenzhausen, Rhineland Palatinate, Germany
Contact:

Re: ic-7300 CAT problem- delay

Post by DF5WW » 24 Sep 2017, 17:02

Hello OM,

we have had no reported delay issues for the IC-7300 in the past.
Did you are using both programs with administrator rights ?

Are the settings in Omnirig are correct (e.G. Baudrate, Stopbits) ?

Only reported issue for the IC-7300 in the past was incorrect
switching to CW-R instead of CW but this can simply changed in
the IC-7300.ini file ...

;) ;)
73´s .. Juergen ... RedPitaya SDR 5 W, 20 mtr. indoor wireloop feeded with homemade ladderline (600 Ohms) ...

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 4444
Joined: 21 Jan 2013, 15:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: ic-7300 CAT problem- delay

Post by G4POP » 25 Sep 2017, 00:13

Are you using Omnirig and if not you should do so.

Set Omnirig Poll int to 100
73 Terry G4POP

sq7bcn
Novice Class
Posts: 23
Joined: 24 Sep 2017, 16:04

Re: ic-7300 CAT problem- delay

Post by sq7bcn » 25 Sep 2017, 06:47

I'm using Omnirig, changing to administrator rights has not improved.
The bitrate is 19,200 because only the trx connection is set up just as the rest of the settings(bitstop etc) are correct as in other programs Loger32, JTDX, WSJTX- work properly.

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 4444
Joined: 21 Jan 2013, 15:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: ic-7300 CAT problem- delay

Post by G4POP » 25 Sep 2017, 08:20

sq7bcn wrote:
25 Sep 2017, 06:47
I'm using Omnirig, changing to administrator rights has not improved.
The bitrate is 19,200 because only the trx connection is set up just as the rest of the settings(bitstop etc) are correct as in other programs Loger32, JTDX, WSJTX- work properly.
Have you set Omnirig "Poll int ms" to 100?
73 Terry G4POP

sq7bcn
Novice Class
Posts: 23
Joined: 24 Sep 2017, 16:04

Re: ic-7300 CAT problem- delay

Post by sq7bcn » 25 Sep 2017, 14:56

I changed to 100ms - nothing improved .
Click on the spot and nothing happens sometimes after 30s interrupt, as it is on the same band it's faster

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 4444
Joined: 21 Jan 2013, 15:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: ic-7300 CAT problem- delay

Post by G4POP » 25 Sep 2017, 15:06

Send me a support request as detailed here http://www.log4om.com/log4om-support/ by email to g4pop (AT) arrl.net
73 Terry G4POP

sq7bcn
Novice Class
Posts: 23
Joined: 24 Sep 2017, 16:04

Re: ic-7300 CAT problem- delay

Post by sq7bcn » 25 Sep 2017, 15:47

Ok please email address ...

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 4444
Joined: 21 Jan 2013, 15:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: ic-7300 CAT problem- delay

Post by G4POP » 25 Sep 2017, 16:09

in my previous post or check out QRZ
73 Terry G4POP

VA3AG
Old Man
Posts: 186
Joined: 22 Jan 2013, 08:20
Location: Ontario, Canada

Re: ic-7300 CAT problem- delay

Post by VA3AG » 25 Sep 2017, 16:16

sq7bcn wrote:
25 Sep 2017, 06:47
I'm using Omnirig, changing to administrator rights has not improved.
The bitrate is 19,200 because only the trx connection is set up just as the rest of the settings(bitstop etc) are correct as in other programs Loger32, JTDX, WSJTX- work properly.
You need to set your radio to 115.200 baud rate.
Aldo VA3AG

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest