VHF Frequency - Out Of Band ???

Need help? - Post here and we will find a solution for you.
User avatar
ON7CL
Advanced Class
Posts: 44
Joined: 07 Aug 2016, 09:00

VHF Frequency - Out Of Band ???

Post by ON7CL » 07 Oct 2018, 08:31

Hello FM,

When I enter manually my SAT qso's on 144Mhz, the prog says "out of band" . My cat reading is suspended for manual log entry.

When I enter other Frequency like 14260 it saying 20m band.

What I'm I doing wrong ?

Thanks for reply.

Rudi / ON7CL

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5152
Joined: 21 Jan 2013, 15:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: VHF Frequency - Out Of Band ???

Post by G4POP » 07 Oct 2018, 09:10

Should enter all numerals like 145700 not 14570 in first field of frequency and hz in second field of Frequency

So 145700.555 should be 145700 in first field and 555 in second hz field

Do not enter the decimal point so not 145.700 just 145700, the decimal point is added automatically.


Capture.JPG
Capture.JPG (14.5 KiB) Viewed 386 times
73 Terry G4POP

User avatar
ON7CL
Advanced Class
Posts: 44
Joined: 07 Aug 2016, 09:00

Re: VHF Frequency - Out Of Band ???

Post by ON7CL » 07 Oct 2018, 09:23

Hi Terry,

Here my screen shot.

73 - Rudi
Attachments
Log4omvhf.JPG
Log4omvhf.JPG (44.07 KiB) Viewed 383 times

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5152
Joined: 21 Jan 2013, 15:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: VHF Frequency - Out Of Band ???

Post by G4POP » 07 Oct 2018, 09:49

Did you 'Suspend CAT control' from the settings menu?
73 Terry G4POP

User avatar
ON7CL
Advanced Class
Posts: 44
Joined: 07 Aug 2016, 09:00

Re: VHF Frequency - Out Of Band ???

Post by ON7CL » 07 Oct 2018, 09:57

Yes cat control suspended.

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5152
Joined: 21 Jan 2013, 15:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: VHF Frequency - Out Of Band ???

Post by G4POP » 07 Oct 2018, 10:02

What version of Log4OM?
73 Terry G4POP

User avatar
ON7CL
Advanced Class
Posts: 44
Joined: 07 Aug 2016, 09:00

Re: VHF Frequency - Out Of Band ???

Post by ON7CL » 07 Oct 2018, 10:04

Version 1.33.1.0

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5152
Joined: 21 Jan 2013, 15:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: VHF Frequency - Out Of Band ???

Post by G4POP » 07 Oct 2018, 10:05

I just emailed you
73 Terry G4POP

User avatar
ON7CL
Advanced Class
Posts: 44
Joined: 07 Aug 2016, 09:00

Re: VHF Frequency - Out Of Band ???

Post by ON7CL » 12 Oct 2018, 16:21

Hi,

Just uploaded to version 1.34 and still the same problem.

73 - Rudi

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5152
Joined: 21 Jan 2013, 15:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: VHF Frequency - Out Of Band ???

Post by G4POP » 12 Oct 2018, 16:30

What region is selected in the option/station info tab?
73 Terry G4POP

Post Reply