K1EL Winkeyer Error

Yes, sometimes it happens... Please report any bugs here
User avatar
IW3HMH
Site Admin
Posts: 2277
Joined: 21 Jan 2013, 14:20
Location: Quarto d'Altino - Venezia (ITA)
Contact:

Re: K1EL Winkeyer Error

Post by IW3HMH » 21 Jan 2016, 16:25

i will be damned if that serial winkeyer works...
i've tried almost every command available...
Daniele Pistollato - IW3HMH

PG8M
Novice Class
Posts: 25
Joined: 17 Jan 2016, 11:47

Re: K1EL Winkeyer Error

Post by PG8M » 21 Jan 2016, 19:53

Come on Daniele it is possible, you can do it ;)
As i workaround i wrote a small program myself which controls the Winkey2 and creates an ADIF file of the QSO's made, then i let Log4OM monitor this ADIF. So communicating with a Winkey2 via the serial port is possible.

User avatar
IW3HMH
Site Admin
Posts: 2277
Joined: 21 Jan 2013, 14:20
Location: Quarto d'Altino - Venezia (ITA)
Contact:

Re: K1EL Winkeyer Error

Post by IW3HMH » 02 Feb 2016, 09:51

can you send me your init sequence?
I'm struggling what is wrong in my sequence... it seems something is not appreciated :)
Daniele Pistollato - IW3HMH

PG8M
Novice Class
Posts: 25
Joined: 17 Jan 2016, 11:47

Re: K1EL Winkeyer Error

Post by PG8M » 02 Feb 2016, 16:18

Since i made a very simple program, just sending macro's. There is not much initializing going on.
I open the port with 1200 8N1 , wait half a second and send: 0x00 0x02 to get the Winkey2 into hostmode, i wait for the response from the winkey2 with its revision number. (0x19 in my case.)

After that i set the pot speed range by sending: 0x05 0x10 0x20 0x00

Then i can send morsecode by sending UCase Ascii to the comport.

A 0x10 is send to interrupt ongoing morse sending.

Furter the program is watching the comport for: Sending busy or not , paddle busy and speedpot change's

Al is documented in the WK2 datasheet, had no big trouble to get ik working with the information from the datasheet

User avatar
IW3HMH
Site Admin
Posts: 2277
Joined: 21 Jan 2013, 14:20
Location: Quarto d'Altino - Venezia (ITA)
Contact:

Re: K1EL Winkeyer Error

Post by IW3HMH » 02 Feb 2016, 22:40

Yep, i have a bit more complex init... i should check what i can remove from the common area of initalization between WK1 2 and 3.

Thanks for sharing
Daniele Pistollato - IW3HMH

VA3AG
Old Man
Posts: 190
Joined: 22 Jan 2013, 07:20
Location: Ontario, Canada

Re: K1EL Winkeyer Error

Post by VA3AG » 03 Feb 2016, 00:56

IW3HMH wrote:Yep, i have a bit more complex init... i should check what i can remove from the common area of initalization between WK1 2 and 3.

Thanks for sharing
Good news ......maybe we can get Winkey2 to work on the next release? :D :D :D :D
Aldo VA3AG

User avatar
IW3HMH
Site Admin
Posts: 2277
Joined: 21 Jan 2013, 14:20
Location: Quarto d'Altino - Venezia (ITA)
Contact:

Re: K1EL Winkeyer Error

Post by IW3HMH » 03 Feb 2016, 12:50

Aldo, i don't know :)
I've tried for months that *%#$&* thing :)
Daniele Pistollato - IW3HMH

VA3AG
Old Man
Posts: 190
Joined: 22 Jan 2013, 07:20
Location: Ontario, Canada

Re: K1EL Winkeyer Error

Post by VA3AG » 03 Feb 2016, 23:25

IW3HMH wrote:Aldo, i don't know :)
I've tried for months that *%#$&* thing :)
I know Daniele, you will figure it out!! No rush whenever you have the time.

Thank you for all your efforts.

73
Aldo VA3AG

PG8M
Novice Class
Posts: 25
Joined: 17 Jan 2016, 11:47

Re: K1EL Winkeyer Error

Post by PG8M » 29 May 2017, 13:43

Since the winkey bug is not yet crushed i share my own contraption here. it is a very simple program with macro keys to send CW and log the QSO in Log4OM.

Your warranty for this software ends before the download is finished , just so you know. Use it at your own risk. (works fine here)

It uses the ADD message via UDP . make sure in the communicator - inbound settings - UDP port 2236 is on

Modify Winkey-2.cfg to your own need, but do not change the order or format (not much fault checking here)

https://davervel.home.xs4all.nl/WK4OM.zip

Post Reply