Manual Upload problem

Yes, sometimes it happens... Please report any bugs here
Post Reply
User avatar
VK7XX
Old Man
Posts: 327
Joined: 24 Jan 2013, 04:07
Location: Planet Earth on Tasmania Island
Contact:

Manual Upload problem

Post by VK7XX » 29 Apr 2014, 10:17

This is the most frustrating, annoying and "I wanna punch my computer" problem I have come across for a long time... and it is going to be just as frustrating and annoying to solve..... because, it is intermittant. You just have to love computers... :D :D

Anyway, on with the show. I have mentioned before that for personal reasons, I do not use auto uploading to LOTW / eQSL / HRDlog.net or Clublog. In fact, I do not use Clublog so I do not know if this also applies to manual uploads to that site......... This intermittant problem applies to manual uploading to hrdlog.net and the subsequent updating of the information in the column 'HRDlog Upload Status' Sometimes the information in this column gets updated, and sometimes it does not.

After I log a contact, that column gets populated with a N ..... later, when I have double checked all my terrible typing, I will click on the postbox icom to open QSL Management. I enter the callsign in the box, click the QSL tab (or the EQSL or LOTW, the next steps are available on all 3 places) and then click 'Search'... I then click the row with the call in it to highlight it, right click, and click 'Upload/Update HRDlog.net.......'

I then go to the Recent QSO window and click 'Refresh'.... as stated above, Intermittantly, the column showing 'HRDlog Upload Status' will NOT change from N to Y yet, when I check hrdlog.net, the information has indeed been uploaded.

Intermittant malfunctions like this are very difficult to find so, good luck team.........

John

User avatar
IW3HMH
Site Admin
Posts: 2280
Joined: 21 Jan 2013, 14:20
Location: Quarto d'Altino - Venezia (ITA)
Contact:

Re: Manual Upload problem

Post by IW3HMH » 29 Apr 2014, 14:50

When uploading your log should show: "update result" with something after this statement
This could be useful for me to find the issue, when you cannot see the status set to Y (please check if also date is not set in that case)
Daniele Pistollato - IW3HMH

User avatar
VK7XX
Old Man
Posts: 327
Joined: 24 Jan 2013, 04:07
Location: Planet Earth on Tasmania Island
Contact:

Re: Manual Upload problem

Post by VK7XX » 29 Apr 2014, 21:59

Hello Daniele. This intermittant problem is one reason why I requested upload feedback in an earlier post in the 'requests' area... Anyway, here is the log entry for one of the calls that failed to update the column from N to Y
I checked on hrdlog.net, yes, this QSO in on the site so, upload did work. Also, I have added HRDlog upload date column to my 'Recent QSO' window and I can see that all the "failed" column updates have no date, even tho I changed the N to a Y using QSO Manager/QSO Archive to manually change the status.
=================
2014-04-30 07:52:49.8360 INFO: HRDLogManagement: UPLOAD begin upload QSO Call: PA2GP Date: 20140429 Time: 215233 Band: 20m Mode: JT65
2014-04-30 07:52:49.8360 DEBUG: HRDLogManagement: NEW qso
2014-04-30 07:52:49.8516 INFO: AdifManagement: Begin HRDLog row creation for Call: PA2GP Date: 20140429 Time: 215233 Band: 20m Mode: JT65
2014-04-30 07:52:49.8516 INFO: AdifManagement: End HRDLog row creation for Call: PA2GP Date: 20140429 Time: 215233 Band: 20m Mode: JT65
2014-04-30 07:52:49.8516 DEBUG: HRDLogManagement: upload informations:
Callsign=vk7xx&Code=65ffdcc71d&App=Log4OM&ADIFData=<QSO_DATE:8>20140429 <TIME_ON:6>215233 <CALL:5>PA2GP <MODE:4>JT65 <BAND:3>20m <FREQ:6>14.076 <RST_SENT:3>-04 <RST_RCVD:3>-10 <QSL_SENT:1>N <QSL_RCVD:1>N <EQSL_QSL_RCVD:1>N <EQSL_QSL_SENT:1>Q <LOTW_QSL_RCVD:1>N <LOTW_QSL_SENT:1>Q <DISTANCE:5>16797 <STATION_CALLSIGN:5>VK7XX <GRIDSQUARE:6>JO33HB <DXCC:3>263 <EOR>
2014-04-30 07:52:53.3985 INFO: OmniRigSinkClass: Omnirig status ONLINE for rig 1
2014-04-30 07:52:53.3985 DEBUG: TCPEventManager: Unable to send CatConnected message. Connection is closed
2014-04-30 07:52:54.8985 ERROR: *** HRDLogManagement: UPLOAD error ******* [Function: sendLogThread_DoWork] System.Net.WebException: The operation has timed out
at LogOM.BL.HRDLogManagement.AddNewQSO(QSO qso)
at LogOM.BL.HRDLogManagement.sendLogThread_DoWork(Object sender, DoWorkEventArgs e)
======================

User avatar
IW3HMH
Site Admin
Posts: 2280
Joined: 21 Jan 2013, 14:20
Location: Quarto d'Altino - Venezia (ITA)
Contact:

Re: Manual Upload problem

Post by IW3HMH » 30 Apr 2014, 09:10

This is because, even if HRDLOG is currently receiving the QSO correctly, it's not responding before the connection goes out of time and Log4OM closes connection due timeout reporting the error shown.
I will check for issues with Claudio from HRDLog.net, but i will probably increase timeout.

73 and Thanks
Daniele
Daniele Pistollato - IW3HMH

User avatar
IW3HMH
Site Admin
Posts: 2280
Joined: 21 Jan 2013, 14:20
Location: Quarto d'Altino - Venezia (ITA)
Contact:

Re: Manual Upload problem

Post by IW3HMH » 30 Apr 2014, 09:22

I've increased timeout to 20 seconds.
This should be enough
Daniele Pistollato - IW3HMH

User avatar
VK7XX
Old Man
Posts: 327
Joined: 24 Jan 2013, 04:07
Location: Planet Earth on Tasmania Island
Contact:

Re: Manual Upload problem

Post by VK7XX » 30 Apr 2014, 21:56

IW3HMH wrote:I've increased timeout to 20 seconds.
This should be enough
Excellent. Thankyou Daniele. I look forward to the next release version.

John

Post Reply