Running a 2nd Radio

General discussions about Log4OM features
Post Reply
g4nkx
Novice Class
Posts: 6
Joined: 20 May 2013, 10:36

Running a 2nd Radio

Post by g4nkx » 11 Jun 2013, 11:00

My KNWD TS590S hooks up nicely on virtual port com 10 using omni-rig - no problem.
Last night decided to rig up my FT450D and give it a run, in most cases it would either be one radio or the other (Not together), it comes up under com port 8.
As Omni-Rig supports x2 radios I thought this would be fine but the 450 is not detected by Omni-Rig/Log4OM - not absolutely sure if its an Omni-Rig problem or not - as the 450D appears in the radio listings but its not playing ball - I powered everything down and fired up MixW on its own with the 450 and its fine.

I disabled the Kenwood and tried to run the 450 on its own but still no go - thought it worth a mention!

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5432
Joined: 21 Jan 2013, 14:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: Running a 2nd Radio

Post by G4POP » 11 Jun 2013, 12:22

How did you set this up did you use the Rig 1 & 2 settings in Omnirig and then try switching between rigs in Log4OM?

I would have to check but if I remember correctly Rig 1 must be connected and turned on to be able to switch to Rig 2 in Log4OM - It is intended for SO2R at this time so both rigs are expected to be connected and turned on.

This works FB with my ProIII and IC7000
73 Terry G4POP

g4nkx
Novice Class
Posts: 6
Joined: 20 May 2013, 10:36

Re: Running a 2nd Radio

Post by g4nkx » 11 Jun 2013, 12:55

Hi Terry:

That's exactly what I've done- completely overlooked both radios being ON....
Will have another look right now !

Thanks Peter
G4NKX HAYLING

g4nkx
Novice Class
Posts: 6
Joined: 20 May 2013, 10:36

Re: Running a 2nd Radio

Post by g4nkx » 11 Jun 2013, 13:08

Hi Terry
Yes your memory serves you well - with "BOTH RIGS" on, firing up Log4OM results in the Primary radio TS590 displaying, switching to "Rig 2" in Log4OM then displays the FT450D - Whooops ! another oversight... changing bands now extremely fast.

Thanks Terry - great stuff indeed - as I type - activity on 10m !

This mail may have crossed.

Cheers de Peter
G4NKX

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5432
Joined: 21 Jan 2013, 14:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: Running a 2nd Radio

Post by G4POP » 11 Jun 2013, 13:10

Hi Peter,
We will eventually make it possible to select Rig 2 without Rig 1 being turned on its on our Mantis list
73 Terry G4POP

Post Reply