User Profile Problem

Need help? - Post here and we will find a solution for you.
User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5096
Joined: 21 Jan 2013, 15:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: User Profile Problem

Post by G4POP » 24 Oct 2018, 15:33

ha5uk wrote:
24 Oct 2018, 15:02
Hi,

Read thru the topic but didn't find any good hint how to prevent my issue.

It happens quite frequently that setup/profile is lost at launch. Well, have several backups so restoring config.xml is not problem and so it starts all right but after a few launch I have to do it again.

I'm about to blame my laptop but don't know what to do and it is getting annoying.
Runs under Win10, no virus or spy found, hdd tests end up flawless (1 year old SSD). Using this pc only for hamming - thus not much due lack of time.

Any help is appreciated.
George/ha5uk
Suggest that you send me a support request by email after next time config is lost and has been restored

Make sure you do the restore and send the request to me on the same day as the config is lost, the log file is generated new on a new day so needs to be the day of failure for me to see anything
73 Terry G4POP

ha5uk
Novice Class
Posts: 14
Joined: 09 Jan 2018, 14:54

Re: User Profile Problem

Post by ha5uk » 24 Oct 2018, 15:54

Ok Terry, can make it now as this happened today also.
73, George / ha5uk

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5096
Joined: 21 Jan 2013, 15:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: User Profile Problem

Post by G4POP » 24 Oct 2018, 16:00

ha5uk wrote:
24 Oct 2018, 15:54
Ok Terry, can make it now as this happened today also.
Send to my email address shown on qrz
73 Terry G4POP

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5096
Joined: 21 Jan 2013, 15:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: User Profile Problem

Post by G4POP » 24 Oct 2018, 17:11

ha5uk wrote:
24 Oct 2018, 15:54
Ok Terry, can make it now as this happened today also.
OK support request received and you have two issues

1. You did not install Log4OM to 'Run as an administrator' see instructions in Quick stat guide Page 1, User guide Page 9 and our Getting started with Log4OM YouTube tutorial.

Because the program is not being run correctly it cannot properly access certain folders due to Windows security and therefore fails to load reliably.

2. Please update to latest version of Log4OM Version 1.34 as this has further improvements for safe loading and closing, you are using version 1.32 which is well out of date and was updated twice due to changes at IOTA, SOTA, Clublog and LOTW
73 Terry G4POP

ha5uk
Novice Class
Posts: 14
Joined: 09 Jan 2018, 14:54

Re: User Profile Problem

Post by ha5uk » 25 Oct 2018, 08:32

Ok, done. Updated as administrator. Will see how that works, so far so good.
Thanks!
73, George / ha5uk

ha5uk
Novice Class
Posts: 14
Joined: 09 Jan 2018, 14:54

Re: User Profile Problem

Post by ha5uk » 31 Oct 2018, 19:33

Hi Terry, no corrupt backup since updated newest one as administrator, so it seems to be solved, TU.

Yet another issue since this afternoon. Program slows down and ends up with 'not responding' very often (dependless what part of it is used - logging,managing qsl,using communicator, whatever). Sometimes freezes totally, sometimes gets back to respond after minutes. Nothing changed (hardware,software), all others run well. Virus,mailware etc checked, task manager inspected. Restarted PC many times.

Should I run last update again, or uninstall the whole program?
Will send you log file you might check what function is slowing down the software.
73, George / ha5uk

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5096
Joined: 21 Jan 2013, 15:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: User Profile Problem

Post by G4POP » 01 Nov 2018, 09:18

You have still not installed the software correctly the first lines of the logfile prove that where they say

2018-10-31 16:44:42.9504 INFO: LogWriter: ############### PROGRAM STARTED #################
2018-10-31 16:44:42.9629 INFO: LogWriter:
2018-10-31 16:44:42.9738 WARN: Log4OMMainWindow: ##### USER IS NOT ADMINISTRATOR #####
73 Terry G4POP

ha5uk
Novice Class
Posts: 14
Joined: 09 Jan 2018, 14:54

Re: User Profile Problem

Post by ha5uk » 01 Nov 2018, 11:03

Hmm that's not enough to run the update as an administrator then?

Have to uninstall and reinstall whole sw again?
73, George / ha5uk

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5096
Joined: 21 Jan 2013, 15:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: User Profile Problem

Post by G4POP » 01 Nov 2018, 12:03

ha5uk wrote:
01 Nov 2018, 11:03
Hmm that's not enough to run the update as an administrator then?

Have to uninstall and reinstall whole sw again?
No dont uninstall just 're install following the instructions in the Quick Start guide page 1, user guide page 9 or the YouTube tutorial
73 Terry G4POP

ha5uk
Novice Class
Posts: 14
Joined: 09 Jan 2018, 14:54

Re: User Profile Problem

Post by ha5uk » 09 Nov 2018, 08:37

Terry, still profile/config lost inspite of reinstalled (2nd time) as administrator and always run as administrator.
Please check report what it shows.
73, George / ha5uk

Post Reply