RST in JS8 mode

Need help? - Post here and we will find a solution for you.
Post Reply
HB9BRJ
Advanced Class
Posts: 91
Joined: 23 Nov 2014, 10:46
Location: Schaffhausen

RST in JS8 mode

Post by HB9BRJ » 27 Nov 2019, 19:50

JS8Call by KN4CRD has found my interest again.
I added JS8;JS8;MFSK;JS8 to ModeList_user.csv.

Since ADIF file polling is working just fine with WSJT-X, I created a new Log4OM CONFIG pointing at my JS8 ADIF log file. QSO data is correctly imported into Log4OM, including the FT8 style SNR figures.

When I edit such a QSO, RST shows as 599 dropdown lists. How can I tell Log4OM to use JTxx mode RST also in JS8?

73, Markus HB9BRJ

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5870
Joined: 21 Jan 2013, 14:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: RST in JS8 mode

Post by G4POP » 28 Nov 2019, 11:32

HB9BRJ wrote:
27 Nov 2019, 19:50
JS8Call by KN4CRD has found my interest again.
I added JS8;JS8;MFSK;JS8 to ModeList_user.csv.

Since ADIF file polling is working just fine with WSJT-X, I created a new Log4OM CONFIG pointing at my JS8 ADIF log file. QSO data is correctly imported into Log4OM, including the FT8 style SNR figures.

When I edit such a QSO, RST shows as 599 dropdown lists. How can I tell Log4OM to use JTxx mode RST also in JS8?

73, Markus HB9BRJ
What version of Log4OM are you using - See Help/About
73 Terry G4POP

HB9BRJ
Advanced Class
Posts: 91
Joined: 23 Nov 2014, 10:46
Location: Schaffhausen

Re: RST in JS8 mode

Post by HB9BRJ » 28 Nov 2019, 18:28

G4POP wrote:
28 Nov 2019, 11:32
What version of Log4OM are you using - See Help/About
Version 1.40.0.0

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5870
Joined: 21 Jan 2013, 14:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: RST in JS8 mode

Post by G4POP » 28 Nov 2019, 18:43

Ok that's the same version I have and it's the latest version.

I have not found an issue but let's make sure we are both on the same page, I am assuming you are doing the following!

1. A QSO is automatically imported from the adif file
2. The imported QSO shows the correct RST sent and received values in the Log4om recent QSO window (F8)
3. You open the QSO edit window by double clicking on the QSO in the recent QSO window

At this point you say the RST value gets changed?
73 Terry G4POP

HB9BRJ
Advanced Class
Posts: 91
Joined: 23 Nov 2014, 10:46
Location: Schaffhausen

Re: RST in JS8 mode

Post by HB9BRJ » 28 Nov 2019, 19:43

G4POP wrote:
28 Nov 2019, 18:43
At this point you say the RST value gets changed?
- imported QSO shows RST -01 / +01
- edit QSO: RST shows as 599 / 599, the default CW value
- Cancel button: original RST -01 / +01 still ok in the log
- Save & Exit button: RST overwritten with 599 / 599.

Post Reply