Integration with HDSDR

Regarding connecting to external program's.
EI2GLB
Advanced Class
Posts: 98
Joined: 21 Jan 2013, 22:19

Re: Integration with HDSDR

Post by EI2GLB » 20 Apr 2014, 18:30

I'll drop you a note during the week Terry minding the baby over the weekend so very little time for radio,

Thanks
Trevor

K9AQ
Novice Class
Posts: 5
Joined: 04 Dec 2016, 01:39

Re: Integration with HDSDR

Post by K9AQ » 04 Dec 2016, 01:46

What was the final solution for this integration? I am running into the same problem. I have an Elecraft K3 which is using Win4K3Suite for rigcontrol and for multiple "virtual" K3's. I have a virtual com pair set up with com0com Com 20 and Com 30. Com 30 connects to an aux/com port in Win4K3Suite (which is a clone of the actual K3). Omnirig connects to com 20. I can then connect it to either Log4OM or HDSDR but not both. It doesn't matter what order I start them in.

I use HDSDR with SDR Play, which connects to the IF output of the K3.

How do I get Log4om to work with HDSDR?

73,

Don
K9AQ

K9AQ
Novice Class
Posts: 5
Joined: 04 Dec 2016, 01:39

Re: Integration with HDSDR

Post by K9AQ » 04 Dec 2016, 14:30

Thank Trevor.

By the way I checked my Internet security and I am using AVR, which I saw in the post may also be a factor. I will be looking forward to getting your note. I spend the weekend setting up HDSDR with SDRPlay as a sub receiver for my Elecraft K3. It works very well, but I would like to get Omnirig working again with Log4OM.

73,

Don
K9AQ

K9AQ
Novice Class
Posts: 5
Joined: 04 Dec 2016, 01:39

Re: Integration with HDSDR

Post by K9AQ » 14 Dec 2016, 20:24

Trevor

I haven't heard back from you on this issue.

73

Don
K9AQ

User avatar
IW3HMH
Site Admin
Posts: 2573
Joined: 21 Jan 2013, 14:20
Location: Quarto d'Altino - Venezia (ITA)
Contact:

Re: Integration with HDSDR

Post by IW3HMH » 28 Dec 2016, 18:16

Try running all software with admin privileges.
This often solves the concurrent access to Omnirig
Daniele Pistollato - IW3HMH

K9AQ
Novice Class
Posts: 5
Joined: 04 Dec 2016, 01:39

Re: Integration with HDSDR

Post by K9AQ » 29 Dec 2016, 14:37

I thought I had tried that already but I will give it another try.

73,

Don
K9AQ

K9AQ
Novice Class
Posts: 5
Joined: 04 Dec 2016, 01:39

Re: Integration with HDSDR

Post by K9AQ » 29 Dec 2016, 14:53

That worked! Thanks, I should have thought of trying that.

73,

Don
K9AQ

Post Reply