Page 1 of 2

LOTW "Select Required"

Posted: 07 Dec 2018, 20:32
by WA2SQQ
Just made about 10 contacts and attempted to upload them to LOTW.
Selected "QSL tools"/"QSL Managemenmt"/"LOTW"/and "Select Required"

It only shows 3 QSO's - two from 2016 and one from 1971.
EQSL works fine
It looks like the link to the database is broken or changed?
What setting determines where Select Required looks to?
BTW, If I look at Recent QSO's, all my contacts are there.

Re: LOTW "Select Required"

Posted: 07 Dec 2018, 20:46
by G4POP
There is a new user selection in the options to choose what the result of select required does, r requested or n no

Re: LOTW "Select Required"

Posted: 07 Dec 2018, 22:27
by WA2SQQ
Thanks very much, I’ll check it! I appreciate the fast response.

Re: LOTW "Select Required"

Posted: 07 Dec 2018, 23:23
by G4POP
This is the Options tag, I will amend the user guide when I have time


Required.jpg
Required.jpg (133.33 KiB) Viewed 1251 times

Re: LOTW "Select Required"

Posted: 08 Dec 2018, 10:12
by G4POP
User guide is now updated and can be downloaded via the Log4OM help menu

Re: LOTW "Select Required"

Posted: 08 Dec 2018, 15:42
by WA2SQQ
Found it, working fine - many thanks

Re: LOTW "Select Required"

Posted: 06 Jan 2019, 19:20
by ai4gk
Hello Terry,

I've looked over the manual. I'm probably having a Stupid Moment :oops: , but I can't figure out R-Required and N-No. I end up with L4OM wanting to upload my entire log, even though I might have only one or two QSOs to send. All I want to do is have it automatically upload my QSOs from the current session, whether it be one or 100. How do I do that?

Thanks and 73,

Dan AI4GK

Re: LOTW "Select Required"

Posted: 07 Jan 2019, 13:04
by G4POP
ai4gk wrote:
06 Jan 2019, 19:20
Hello Terry,

I've looked over the manual. I'm probably having a Stupid Moment :oops: , but I can't figure out R-Required and N-No. I end up with L4OM wanting to upload my entire log, even though I might have only one or two QSOs to send. All I want to do is have it automatically upload my QSOs from the current session, whether it be one or 100. How do I do that?

Thanks and 73,

Dan AI4GK
How are the QSO's marked for LOTW upload in your logbook they will either be R- Requested or N-No


Select whichever way they are marked in the options/External logs window and check the 'Automatic upload' check box


Now any QSO's that have not been uloaded will be uploaded when you close Log4OM - You will be prompted to click the upload button

Re: LOTW "Select Required"

Posted: 08 Jan 2019, 01:21
by ai4gk
Thanks! That explains it a bit. :D 73.

Re: LOTW "Select Required"

Posted: 09 Jan 2019, 20:18
by ai4gk
Okay, I did it. Now, when it does an upload, will it change the Sent status to Yes?