OMNIRIG and IC 7300 HELP

Need help? - Post here and we will find a solution for you.
User avatar
TEX
Novice Class
Posts: 8
Joined: 07 Sep 2016, 03:52
Location: CANBERRA ACT

Re: OMNIRIG and IC 7300 HELP

Post by TEX » 29 Sep 2016, 23:23

K7PT wrote:Hi Tex,
We would greatly appreciate to know your call sign. Please! :?:
Sorry Its VK1TX

User avatar
TEX
Novice Class
Posts: 8
Joined: 07 Sep 2016, 03:52
Location: CANBERRA ACT

Re: OMNIRIG and IC 7300 HELP

Post by TEX » 29 Sep 2016, 23:27

Hi Terry,
I think you Hit the nail on the head!
That's what I did eh!
I will try to uninstall all the Icom drivers and also reinstall OMNIRIG and see what happens.
Also just a point still cannot see IC-7300 on the cat listing in the Log4OM software.
regards,
TEX
ps thanks for the nice videos on Utube.

User avatar
G4POP
Log4OM Alpha Team
Posts: 7538
Joined: 21 Jan 2013, 14:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: OMNIRIG and IC 7300 HELP

Post by G4POP » 30 Sep 2016, 11:10

TEX wrote:Hi Terry,
I think you Hit the nail on the head!
That's what I did eh!
I will try to uninstall all the Icom drivers and also reinstall OMNIRIG and see what happens.
Also just a point still cannot see IC-7300 on the cat listing in the Log4OM software.
regards,
TEX
ps thanks for the nice videos on Utube.
Tex
Make sure that you uninstall Omnirig to ensure that the latest ini files are installed with the new version of Omnirig - Don't use an existing download of Omnirig, download a new version
73 Terry G4POP

F1VEV
Novice Class
Posts: 18
Joined: 30 Nov 2015, 10:49

OMNIRIG and IC 7300 Help

Post by F1VEV » 15 Oct 2016, 13:40

Hi Terry

Got all working nicely but still getting used to new program also got it to work with WSJT and JT alert 90% of my work.

Have the 7300 file for omnirig but it is far from stable when on WSJT the QRG and or mode jumps and CAT is lost need reset WSJT, a bit annoying when in middile of QSO
Could not find Omniri forum any pointer would be welcomed

73 Jacques
Icom 7300- Dipoles
BY-1 Bencher - KT-1 keys
PCIntel i3 3.3GHZ - 16GB Ram - 1To external backup - QL700
PC: Win 10 Pro X64 - MS Office. Avast. NTP 4.2.8
Log4OM - N1MM - MTTY - WSJT-X 1.6.0 - JTAlert 2.8.4
Memberships: REF - ARRL.

F1VEV
Novice Class
Posts: 18
Joined: 30 Nov 2015, 10:49

Re: OMNIRIG and IC 7300 HELP

Post by F1VEV » 16 Oct 2016, 07:18

Upon further investigation- observation I noted the following:

If doing QSO while doing changes to Log4OM TX was erratic if left the set up run and made no changes to Log4OM the it was stable ...

strange behaviour ?

73
Icom 7300- Dipoles
BY-1 Bencher - KT-1 keys
PCIntel i3 3.3GHZ - 16GB Ram - 1To external backup - QL700
PC: Win 10 Pro X64 - MS Office. Avast. NTP 4.2.8
Log4OM - N1MM - MTTY - WSJT-X 1.6.0 - JTAlert 2.8.4
Memberships: REF - ARRL.

User avatar
G4POP
Log4OM Alpha Team
Posts: 7538
Joined: 21 Jan 2013, 14:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: OMNIRIG and IC 7300 HELP

Post by G4POP » 16 Oct 2016, 08:13

RF in the shack maybe?

I was just working some stations and was logging at the same time without issue so it's not the software!
73 Terry G4POP

F1VEV
Novice Class
Posts: 18
Joined: 30 Nov 2015, 10:49

Re: OMNIRIG and IC 7300 HELP

Post by F1VEV » 16 Oct 2016, 09:14

Hi Terry

No RF in shack this morning stable until I went to 20M from 40M erractic and even when reverted back to 40M on JT65

out of interest went back to HRD RIg Control can move all bands an stable . wonder if Rig control HRD can work with your software

anyway have a good week end Jacques
Icom 7300- Dipoles
BY-1 Bencher - KT-1 keys
PCIntel i3 3.3GHZ - 16GB Ram - 1To external backup - QL700
PC: Win 10 Pro X64 - MS Office. Avast. NTP 4.2.8
Log4OM - N1MM - MTTY - WSJT-X 1.6.0 - JTAlert 2.8.4
Memberships: REF - ARRL.

User avatar
G4POP
Log4OM Alpha Team
Posts: 7538
Joined: 21 Jan 2013, 14:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: OMNIRIG and IC 7300 HELP

Post by G4POP » 16 Oct 2016, 09:23

No and it never will Jacques!

Same Radio, cable and computer with HRD?
73 Terry G4POP

F1VEV
Novice Class
Posts: 18
Joined: 30 Nov 2015, 10:49

Re: OMNIRIG and IC 7300 HELP

Post by F1VEV » 16 Oct 2016, 09:39

I thought as much anyway set up is absolutely all identical in all aspects

Just have to change the WSJT radio settings from Omnirig Rig 1 to HRD that is all that is changed power out 20W same etc etc .

BTW no RF in shack .

So currently using Rig control Jt alert logging to Log4OM works fine if not ideal .

73
Icom 7300- Dipoles
BY-1 Bencher - KT-1 keys
PCIntel i3 3.3GHZ - 16GB Ram - 1To external backup - QL700
PC: Win 10 Pro X64 - MS Office. Avast. NTP 4.2.8
Log4OM - N1MM - MTTY - WSJT-X 1.6.0 - JTAlert 2.8.4
Memberships: REF - ARRL.

Post Reply