no QSO's found LOTW and eQSL

Yes, sometimes it happens... Please report any bugs here
Post Reply
pd8gz
Novice Class
Posts: 4
Joined: 22 Nov 2018, 22:25

no QSO's found LOTW and eQSL

Post by pd8gz » 24 Nov 2018, 19:57

Hi,

First of all, im very pleased with LOG4OM it's a nice and easy to use log program.
I want to thank you all for making this fantastic program.

I have although a question...i'm using LOG4OM version 1.34.0.0 and i'm trying to download LOTW and eQSL logs into LOG4OM.
When i do this some qso's give's an error message: 'QSO Not Found...'. This is very strange because they are confirmed qso's.

Sreenshot of the messages:
2018-11-24 18_08_37-Foto's.jpg
2018-11-24 18_08_37-Foto's.jpg (73.17 KiB) Viewed 232 times
The settings in LOG4OM are:
Knipsel.JPG
Knipsel.JPG (90.51 KiB) Viewed 232 times
I'm also using the latest version of TQSL, all the passwords and username's do not contain any 'special characters'.

Is this a known issue, and is there an solution fo this problem?
I hope you can help me.

73, PD8GZ
Gerrit

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5159
Joined: 21 Jan 2013, 15:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: no QSO's found LOTW and eQSL

Post by G4POP » 24 Nov 2018, 20:05

Have you checked the two qso's in your log to make certain that the call sign, date, time, frequency, band and mode are an EXACT match?
73 Terry G4POP

pd8gz
Novice Class
Posts: 4
Joined: 22 Nov 2018, 22:25

Re: no QSO's found LOTW and eQSL

Post by pd8gz » 24 Nov 2018, 22:31

Thank you for your reply,

The QSO's seems to be oké....except time and frequency.

Here are the screenshots:
Knipsellotw2.JPG
Knipsellotw2.JPG (44.7 KiB) Viewed 226 times
Knipsel_lotw.JPG
Knipsel_lotw.JPG (44.49 KiB) Viewed 226 times
Thank you.

Gerrit

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5159
Joined: 21 Jan 2013, 15:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: no QSO's found LOTW and eQSL

Post by G4POP » 24 Nov 2018, 22:34

Clearly if the time and frequency don't match then the download from QRZ will treat the qso's as different qso's and the result is QSO not found!
73 Terry G4POP

pd8gz
Novice Class
Posts: 4
Joined: 22 Nov 2018, 22:25

Re: no QSO's found LOTW and eQSL

Post by pd8gz » 24 Nov 2018, 22:44

Terry,

Oke, thank you for your fast replies.

So is it possible to change these or is not done?

Gerrit

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5159
Joined: 21 Jan 2013, 15:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: no QSO's found LOTW and eQSL

Post by G4POP » 24 Nov 2018, 22:47

Of course! Change the information in Log4om to match and then download again from LOTW

These minor mismatches sometimes occur due to users setting up WSJT in a different manner or variances in old style loggers
73 Terry G4POP

pd8gz
Novice Class
Posts: 4
Joined: 22 Nov 2018, 22:25

Re: no QSO's found LOTW and eQSL

Post by pd8gz » 24 Nov 2018, 22:57

Terry,

These QSO are not yet logged in LOG4OM.
I want to download them from LOTW into LOG4OM, the other QSO's are downloadeble except these.

I assume that changes should be made in LOTW and then correctly downloadable into LOG4OM.

Thank you for your help.

73, Gerrit

User avatar
G4POP
Moderator
Posts: 5159
Joined: 21 Jan 2013, 15:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: no QSO's found LOTW and eQSL

Post by G4POP » 24 Nov 2018, 23:03

You misunderstand the function that you are using in Log4om, it's for updating Qso's that already exist in Log4om from an LOTW record.

It is not an import function, you need to download an ADIF file from whatever external source you use and then import it into Log4om.

Refer to our user guides and YouTube tutorials for a complete understanding of how Log4om works
73 Terry G4POP

Post Reply