V2 Hamlib rigctld

Post Reply
w9mdb
Old Man
Posts: 199
Joined: 13 Jul 2014, 12:05

V2 Hamlib rigctld

Post by w9mdb » 20 Jan 2020, 20:11

Tried to hook up 2.0.1.0 to a running rigctld but nothing happens clicking "Connect to active deamon" -- are we missing a button to start the connection?

de Mike W9MDB

User avatar
G4POP
Log4OM Alpha Team
Posts: 7552
Joined: 21 Jan 2013, 14:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: V2 Hamlib rigctld

Post by G4POP » 20 Jan 2020, 20:42

w9mdb wrote:
20 Jan 2020, 20:11
Tried to hook up 2.0.1.0 to a running rigctld but nothing happens clicking "Connect to active deamon" -- are we missing a button to start the connection?

de Mike W9MDB
Try Omnirig
73 Terry G4POP

w9mdb
Old Man
Posts: 199
Joined: 13 Jul 2014, 12:05

Re: V2 Hamlib rigctld

Post by w9mdb » 20 Jan 2020, 20:44

I don't and won't use omnirig...doesn't do what I need.
I have 6 programs talking to FLRig.

Can I assume this is a missing button?

Mike

User avatar
G4POP
Log4OM Alpha Team
Posts: 7552
Joined: 21 Jan 2013, 14:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: V2 Hamlib rigctld

Post by G4POP » 20 Jan 2020, 20:51

It should work I will check it, what radio are you using?

I ask so that I can use the same manufacturer
73 Terry G4POP

w9mdb
Old Man
Posts: 199
Joined: 13 Jul 2014, 12:05

Re: V2 Hamlib rigctld

Post by w9mdb » 20 Jan 2020, 21:15

I'm using FLRig. Rig model is not relevant.
The old version of hamlib in Log4OM doesn't know about FLRig (I wrote the backend for it).
I have an already running rigctld process that I need to hook up to...works fine in Log4OM V1 but there's a button to push on that.
I don't need to start a standalone version.

Mike

User avatar
G4POP
Log4OM Alpha Team
Posts: 7552
Joined: 21 Jan 2013, 14:55
Location: Burnham on Crouch, Essex UK

Re: V2 Hamlib rigctld

Post by G4POP » 20 Jan 2020, 21:38

Mike,
I have asked Lele to contact you as HE is more able to assist you than I am
73 Terry G4POP

w9mdb
Old Man
Posts: 199
Joined: 13 Jul 2014, 12:05

Re: V2 Hamlib rigctld

Post by w9mdb » 20 Jan 2020, 23:11

Actually it would be nice if one could specify the path for rigctld too so you could use a different version if needed.

User avatar
IW3HMH
Site Admin
Posts: 2658
Joined: 21 Jan 2013, 14:20
Location: Quarto d'Altino - Venezia (ITA)
Contact:

Re: V2 Hamlib rigctld

Post by IW3HMH » 21 Jan 2020, 07:13

Hi Mike, i'll check that.
Thanks for reporting
Daniele Pistollato - IW3HMH

Post Reply