ADIF import from Log4OM

V2 error reports
Post Reply
User avatar
sq9jxb
Novice Class
Posts: 15
Joined: 14 Jan 2020, 16:00
Contact:

ADIF import from Log4OM

Post by sq9jxb » 16 Jan 2020, 15:18

Welcome All

I exported the log from Log4OM-1 in Adif 3 format (11300 QSO) and when importing into a new database in Log4OM 2 - import hangs (once at 3000 QSO, another time with a smaller number) - CPU usage increases to 90% - 657MB RAM and the end.
I did 3 tries and it's the same.
A smaller file from another log (4000 QSOs) was imported without problems

What is the reason?

VA3AG
Log4OM Alpha Team
Posts: 269
Joined: 22 Jan 2013, 07:20
Location: Ontario, Canada

Re: ADIF import from Log4OM

Post by VA3AG » 16 Jan 2020, 16:03

sq9jxb wrote:
16 Jan 2020, 15:18
Welcome All

I exported the log from Log4OM-1 in Adif 3 format (11300 QSO) and when importing into a new database in Log4OM 2 - import hangs (once at 3000 QSO, another time with a smaller number) - CPU usage increases to 90% - 657MB RAM and the end.
I did 3 tries and it's the same.
A smaller file from another log (4000 QSOs) was imported without problems

What is the reason?
Have you changed the amout of qso's in the main UI right hand corner of the screen Max=5000 qso's. Increase the amount required records and try the import.

Good luck
Aldo VA3AG

User avatar
sq9jxb
Novice Class
Posts: 15
Joined: 14 Jan 2020, 16:00
Contact:

Re: ADIF import from Log4OM

Post by sq9jxb » 16 Jan 2020, 16:11

Hello Aldo

I have changed to 15000 and it has become 4189 QSO.

EDIT:

I turned off the "Apply country correction on load" and Info Providers options and, strangely enough, imported everything without a problem - CPU usage - 45% max.

Uff :)

Post Reply